JÚNIUS 21. A NYÁRI NAPFORDULÓ

Ma jeles nap van. A nyári napforduló.

Ez éppen olyan rejtélyekkel teli, ősi csodás ünnep, mint a testvére a téli napforduló.

Ilyenkor a legerősebb a fény a világban, a leghosszabb a nappal. A nyári napforduló igazi fényünnep

Ez az évkör jelentős napja a neolitikus idők óta. A nyári napfordulót a kezdetektől fogva tisztelték, de később is megünnepelték a kelták, germánok, szlávok, és az északi népek szinte mindegyike (ahogy még ma is teszik sok helyen). A druidáik a Föld és az Ég nászának tisztelegtek ezen a napon.

A nyári napforduló napján mindenütt a fény és a világosság győzelmét ünneplik a sötétség és a halál felett.

Ez a fordulópont a külső érlelés, növesztés idejét hozza el. A napfényt az ember magába szívja. Feltöltődnek a fényraktáraink a testünkben. Az isteni fény ekkor a korona-csakránkon keresztül árad le egész testünkben. Nincs más dolgunk, mint megnyílni felfelé, és befogadni.

A befogadott fény egyre mélyebbre hatol bennünk, egyre inkább a részünkké válik. Így ennek segítségével erősödünk, fényesedünk, tudatosodunk az elkövetkező hónapokban. Ez a nap alkalmas arra, hogy a fénnyel való egyesülésre szertartásokat végezzünk. A fény megjelenítője a tűz, és az ilyenkor szokás tüzeket gyújtani. Az ősi időkben ezen ünnep hagyományai mindig magukba foglalták a tűzgyújtást, az örömtüzet.  Ennek része a Szent Iván éji tűz-ugrás, valamint a tűzön járás. Az ember testi közelségbe kerül a tűz energiával, a fénnyel. A tűz elem az életerőt, a megújulást, a szentséget, a tisztaságot , a szerelmet, szenvedélyt, és magát az életet jelképezi.

Az Isteni fényt befogadhatjuk most, és áldását kérhetjük a következő hónapok eseményeire. Ma minden fohász és kérés meghallgatásra talál. Érdemes ma bármikor a Nap felé fordulva elmondani a saját imáinkat.
Kifejezni mindazt, amiért hálásak vagyunk, kérni azokat a dolgokat, amik feltöltenek, amik igazán éltetnek, amit szeretnénk magunkban felfényesíteni. Legyünk hát tudatosak erre a mai napon, figyeljünk befelé, és tegyük örömtelivé a mai napot!

Michael arkangyal, a tüzes angyal kapcsolódik hozzá az angyalok közül. Fordulhatunk hozzá is bizalommal.

Szólj hozzá

Be kell jelentkezned hozzászólás beküldéséhez.

See also: