UTAZÁS

Szeretek filmeket nézni. Sokat is nézek. Van olyan, amit többször is. Így jártam most télen néhány filmmel. Ezek mind a kedvenceim  közé tartoznak. Miért?

Mert számomra nagy tanítást hordoznak. Azt hogy a harag, a gyűlölet mindig börtönbe zár, bárki ellen – ha önmagad ellen – is irányul.  A szeretet viszont fel/meg/kiszabadít ebből a börtönből.

Bemutatják, hogy az életünk egy nagy utazás.  Utazás nemcsak kívül. Befelé is. Tapasztalás. Rálátás önmagunkra. Megértés. Megértése annak, hogy a nehézségek, a megpróbáltatások is részei ennek az utazásnak, mert általuk jobbá válhatunk.

Erről mesélnek ezek a filmek:

1. VADON

a Vadon erőssége abban rejlik, hogy mennyire érzékenyen, mennyire finoman, ugyanakkor kendőzetlenül tár fel egy emberi lelket. És hogy történetesen egy nőről van szó, egy teljesen átlagos nő lelkéről, akinek sikerül szembenéznie a belső pokollal, hogy aztán saját maga találja meg a beteljesüléshez vezető utat.

https://port.hu/adatlap/film/tv/vadon-wild/movie-153560

2.  HURRIKÁN

Rubin Cartert barátai és ellenfelei azért nevezik Hurrikánnak, mert úgy bokszol, ahogy előtte senki – biztos lehet benne, hogy hamarosan ő lesz a középsúlyú profi világbajnok. Ám a sors egy váratlan balegyenessel egy életre kirepíti őt a ringből: egy New Jersey-i kocsmában hármas gyilkosság történik, Hurrikánt bevádolják, letartóztatják, majd hamis bizonyítékok alapján életfogytiglani börtönre ítélik. A rács mögött minden megváltozik: a nagyvilági sikerember csendessé és visszahúzódóvá válik. Már nem bízik senkiben, elfogadta a sorsát. Amikor évek múlva egy fiatal rajongója megpróbálja rávenni, hogy kérjenek perújrafelvételt, ő nem akar kötélnek állni: szívesebben maradna zárkájában. Ám  a fiú kitartása, a közöttük formálódó barátság, az egyre erősebbé váló szabadítási akció meggyőzi, és újra feltámad benne a régi harci szellem: szabad akar lenni.

https://port.hu/adatlap/film/tv/hurrikan-the-hurricane/movie-11399

3. és 4. KELETI NYUGALOM, MARIGOLD HOTEL I. és II.

Egy csapat angol nyugdíjas úgy dönt, hogy hátralévő éveit Indiában, a festői szépségű Marigold Hotelben kívánja eltölteni. A kilátások kedvezőek, a megérkezés nagyjából zökkenőmentes, azonban az új világ rengeteg váratlan kihívást tartogat számukra. Ők pedig, ki-ki a maga sajátos módján, megpróbálják felvenni a kezdetben számukra oly idegen, keleti ritmust.  Izgalmas karakterek (kiváló színészek tálalásában) keresik új életüket egy merőben új világban.  Kénytelenek alkalmazkodni az új helyzethez: a sok szokatlan színhez, illathoz, stílushoz, emberhez és állathoz. Van köztük, aki idegenkedik, van, aki lelkesen kíváncsiskodik – de lassanként szinte mind megértik, hogy valami különleges, nagy ajándék vár rájuk az országban, ahol semmi sem úgy működik, ahogy várják. És ahol mindenki megtud önmagáról valami újat.

https://port.hu/adatlap/film/tv/keleti-nyugalom-marigold-hotel-the-best-exotic-marigold-hotel/movie-126518

https://port.hu/adatlap/film/tv/keleti-nyugalom-a-masodik-marigold-hotel-the-second-best-exotic-marigold-hotel/movie-154506

Szólj hozzá

Be kell jelentkezned hozzászólás beküldéséhez.

See also: