VALENTIN NAPI AJÁNDÉK

valentin1

A Valentin-nap hosszú ideje már a szeretet és a szerelem ünnepe. Hagyományának eredetéről számos legenda látott napvilágot, melynek gyökerei egyaránt kötődnek a keresztény hithez, valamint az ókori római tradíciókhoz. De kicsoda is volt valójában a titokzatos Szent Valentin és miért ünnepelünk február 14-én?

A szerelem és a szeretet ünnepének eredete egy római pap, Szent Valentin nevéhez fűződik, aki mártírhalált halt, mert nem adta fel a kereszténységet a vallás üldöztetése idején. Kr.u. 269 vagy 270 február 14.-én halt meg, ugyanazon a napon, amely a szerelmi sorsjátékoknak volt szentelve. A legenda szerint a börtönben töltött idő alatt üzenetet küldött barátainak, hogy szereti őket, és soha ne felejtsék el őt.

A történet másik változata szerint, Szent Valentin papként szolgált Claudius császár ideje alatt, aki bebörtönözte őt. Erre azért került sor, mert ellenezte döntését, amely megtiltotta a fiatal férfiaknak, hogy házasodjanak. Úgy gondolta, hogy a nőtlen férfiakból jobb katonák válnak, ezáltal a hadserege erősebb és eredményesebb lesz. A legenda úgy tartja, hogy Szent Valentin rabsága alatt összebarátkozott a börtönőr lányával, akinek hagyott egy levelet aláírva, hogy “A te Valentinod”.

Kr.u. 496-ban Gelasius pápa elrendelte, hogy az addigi Luperkalia ünnep helyett február 14-én Szent Valentinre emlékezzenek. Fokozatosan, ez a nap lett a szerelmes üzenetek napja, és Szent Valentin lett a szerelmesek védőszentje.

valentin nap

Mivel a „a masszázs a láthatóvá vált szeretet”, a megszokott csokoládé és virág helyett lepd meg kedvesedet és/vagy magadat a szerelem ünnepén egy

KÉNYEZTETŐ, AROMATERÁPIÁS MASSZÁZS –zsal

Kellemes zene, lágy fények, kényeztető illatok egyvelege varázslatos pillanatokat okoz, miközben a szeretet átjárja minden porcikádat, megtisztít, ellazít és feltölt.

3 hozzászólás itt:

 1. драйвер szerint:

  драйвер

  VALENTIN NAPI AJÁNDÉK – Harmónia lélek-klinika

 2. скачать бесплатно

  VALENTIN NAPI AJÁNDÉK – Harmónia lélek-klinika

 3. скачать драйвер

  VALENTIN NAPI AJÁNDÉK – Harmónia lélek-klinika

Szólj hozzá

Be kell jelentkezned hozzászólás beküldéséhez.

See also: