MÉZES MASSZÁZS

Ennek a kezelésnek több évszados hagyománya van a kínai-tibeti, valamint az orosz népi gyógyászatban.

Az orosz-tibeti mézes masszázsnak rengetek jótékony hatása van, és számos betegségre, egészségügyi problémára hatékonyan alkalmazható.
Ez nem egy hagyományos értelemben vett masszázs, mivel a kezelés során a masszőr nem alkalmaz hagyományos gyúró, rezegtető, ütegető mozdulatokat. Igazából a méz jótékony hatásait használjuk fel a kézi vákummasszázs technikát alkalmazva.

A masszázsok általános hatása, hogy a bőrben vérbőség keletkezik, a pórusok kitágulnak. A méz a pluszt szolgáltatja, mert értékes tápanyagai könnyen beszívódnak a bőr felső és mélyebb rétegeibe is. A méznek rendkívül jó méregtelenítő hatása van, más gyógyító kúrák is alkalmazzák, sőt egyszerű fogyasztásával is sokat tehetünk egészségünkért. A méz a bőrön keresztül mélyre jut, a salakanyagok pedig a vákuumhatás következtében a felszínre kerülnek. Ennek hatására a méz színe teljesen megváltozik.

A méz különlegessége, hogy magas cukor-,enzim-, vitamin- és ásványianyag tartalommal bír. A masszázshoz mindig termelőtől származó vegyes virágmézet használok, mert ennek legmagasabb a hatóanyag tartalma.

Legfontosabb hatásai: Gyulladások csökkentésére, légúti problémákra, náthára kíválóan alkalmazható, továbbá fájdalomcsillapító hatása van, valamint a reumatikus panaszok, izomgörcs, izomletapadás, nyak-váll és hátfajdalmak, ízületi problémák esetén rendkívül eredményesen alkalmazható. A méz bőrre gyakorolt hatása sem elhanyagolható. A mézben rejlő tápanyagok a bőrt megfiatalítják, bársonyossá, simává, feszessé és egészségessé teszik. További jótékony hatása , hogy csökkenti a depresszió tüneteit, és a stresszt. Alapvetően méregteleníti és salaktalanítja a testünket

A kezelés során a mézet felkenjük a bőrre, leggyakrabban a hátra, majd ott kézi vákumtechnikával mintegy felemeljük a bőrt. A mozdulat folyamatos ismétlése következtében erős vákumhatás jön létre. A kezelt területen vérbőség alakul ki, a bőr pórusai kitágulnak, és a kitágult pórusokon keresztül a méz beszívódik, majd a vákumhatás következtében a salakanyagok kiszippantódnak a bőrből.

A kezelés ideje: 30-60 perc

.

Szólj hozzá

Be kell jelentkezned hozzászólás beküldéséhez.

See also: